Ock

Öğrencimiz resim yarışmasında birinci seçildi.

Ock

Kurumumuz Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nde Sayın Prof. Dr. Adil CANIMOĞLU'nun katılımıyla Tübitak Bilim Söyleşi'si gerçekleştirildi.

Ara

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü  ARGE Koordinasyonu ve Kurumumuz Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde Niğde'de görev yapan ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik TÜBİTAK 2204 A ve 2204 B projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ekm

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in 100. yılını büyük coşku ve gururla kutluyoruz.

Ekm

Merkezimiz Öğretmenleri Ödülle Taltif Edildi

Merkezimizde görev yapan, üç başarı belgesi alan öğretmenlerimiz, önce “Üstün Başarı Belgesi” ardından Niğde Valimiz Sayın Cahit ÇELİK tarafından “Ödülle” taltif edildi. Öğretmenlerimize ödüllerini merkez müdürümüz Ahmet KILIÇ takdim etti.

Merkezimize değer katan tüm öğretmenlerimize, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Merkez’imizde Uyum Dönemi'ni başarı ile tamamlayan Genel Yetenek ve Sanat Alanı öğrenci velilerimiz ile toplantı gerçekleştirdik.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılında merkezimizi kazanan öğrencilerimize  uyum eğitimi etkinlikleri merkezimizde gerçekleştirilmektedir. 2 hafta boyunca 16 farklı etkinlik ile öğrencilerimize merkezimizin tanıtımı yapılarak, öğrencilerimizin kurumumuza uyumunun sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimize bundan sonraki  bilsem sürecinde başarılar dileriz.

Ağu

“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilemez.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Büyük Taarruzun 101. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ağu

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezimizde BİLSEM DYK yaz kursları kapsamında bu yaz toplam 386 öğrenciye 11 farklı atölyede eğitim-öğretim faaliyeti gerçekleştirildi. Kurslarımız 03 Temmuz – 10 Ağustos 2023 tarihleri arasında toplam 6 hafta boyunca devam etmiştir.

Ağu

Bilsem DYK yaz kursları kapsamında Ahşap Hobi Atölyesi sergimizi 9-10 Ağustos tarihleri arasında merkezimizde gerçekleştirdik.

Haz

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında matematik öğretmenimiz Dr. Gülşah SALTIK AYHANÖZ ve öğrenci yetiştirme, geliştirme programı öğrencileri tarafından yürütülen "Doğadan Teknolojiye Bilimsel Gaflar" eTwinning projesi ulusal destek servisi tarafından Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi. Öğretmenimiz  Dr. Gülşah SALTIK AYHANÖZ'e ödülü Niğde Valimiz Sayın Mustafa KOÇ'un eşi Neslihan Gül KOÇ hanımefendi takdim etti. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Halil İbrahim YAŞAR TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarında derece elde eden merkez öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz ile Niğde Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Öğrencilerin branşlarında gösterdikleri başarıları kendilerinden dinleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz öğrencilerimizi tebrik ederek üzerlerinde emeği olan veli ve öğretmenlere teşekkür etti. Program belge takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haz

Merkezimiz  anaokulu kayıtları başlamıştır. Bilgi ve müracaat için merkezimize başvurmanız gerekmektedir. Kayıtlarımız kontenjan sınırlıdır.

Haz

Her yıl geleneksel olarak hazırlanan resim sergimizin açılışını yaptık. Görsel Sanatlar danışman öğretmenleri Yeşim KARAKUŞ ve Erdal KARAKUŞ’un öğrencileri ile birlikte hazırladığı karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide 5 farklı temada, 60 adet resim sergilendi.

Haz

Bilim Sanat Merkezi olarak öğrencilerimizin bilime karşı ilgi ve merak duyabilmelerini sağlamak ve bir günlüğüne de olsa kendi ayakları üzerinde kalabileceklerini fark ettirmek amacı ile Kayseri Harikalar Diyarı’na günübirlik gezi düzenledik.