Nis

Niğde Akşemseddin Bilsem olarak TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Biyoloji alanında 2, Teknolojik Tasarım alanında 2 ve Kimya alanında 1 proje olmak üzere toplam 5 Projemiz Bölge Finaline katılım daveti almıştır.

Emeği geçen danışman öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Mrt

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi olarak her ay düzenli gerçekleştirdiğimiz Bilim Söyleşileri'nin bu ayki konusu "Çevre ve İklim Değişikliği" oldu.

Mrt

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semirhan GÖKÇE, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğretmen adayları ile kurumumuzu ziyaret ettiler.

Matematik öğretmenimiz Dr. Gülşah SALTIK AYHANÖZ ile birlikte merkezimiz ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Mrt

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın.

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Kurumumuz Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nde 14 Mart Dünya Matematik Günü (Pİ Günü) vesilesiyle bazı sunum ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Mrt

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Mustafa Kağan PATLAR Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü" satranç turnuvasında 14 yaş ve altı kategorisinde Niğde İl ikincisi olmuştur.

Öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Merkez Müdürümüz Dr. Ahmet DOĞAN kurumumuzun değerli kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Elinin değdiği yeri, dünyamızı güzelleştiren, gücün,zarafetin ve kararlılığın örneği  tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Mrt

55.TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Kurumumuz Akşemseddin Bilsem adına yapılan Biyoloji alanında 'Bal Arısı' konulu proje KAYSERİ BÖLGE BİRİNCİSİ olarak finale katılmaya hak kazanmıştır.

PROJELERİMİZ 3 KALİTE ETİKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi'nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Tuğba ALAGÖZ ve bireysel yetenekleri farkettirme programı öğrencileri tarafından yürütülen eTwinning projeleri 2 ulusal ve 1 Avrupa kalite etiketi almaya hak kazandı.  “Outdoor Activities for Blended Learning” eTwinning projesi ulusal destek servisi tarafından ulusal kalite etiketi ile "United Rangers of the World"  eTwinning projesi ise hem ulusal hem de Avrupa kalite etiketi ile ödüllendirildi. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Ahmet DOĞAN  09.02.2024 tarihi itibariyle kurumumuzdaki görevine başlamıştır. Kendisini tebrik eder,başarılar dileriz.

Şbt

Niğde Akşemseddin Bilsem ailesi Ankara'da.

Niğde Akşemseddin Bilsem olarak TBMM(1. Meclis) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne teknik gezi gerçekleştirdik.

Şbt

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımız paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kuruluşundan bu yana yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 9 defa gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz tarafından "Ailemle BİLSEM’de" projesi kapsamında öğrencilerimize yönelik psikoeğitim programları ve velilerimize yönelik aile eğitim programları düzenlendi.

Ock

Merkezimizde gerçekleştirilen Bilim Söyleşileri-3 kapsamında ayın konuğu olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Kubilay YAZICI'yı ağırladık. Posta Pullarıyla Türk Tarihine Kısa Bir Yolculuk konulu söyleşi öğrencilerin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ock

Merkezimizde Bilim Söyleşileri-2 kapsamında Sayın Prof. Dr. Mehmet EKİZ tarafından "Arkeoloji" konulu bilim toplantısı gerçekleştirildi.