Tem

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi olarak "Kayseri Harikalar Diyarı" gezisi gerçekleştirdik.

Gezi içeriğinde;

• Kayseri Bilim Merkezi
  • Planetaryum Gösterisi
  • Hayvanat Bahçesi

ziyaretleri yer aldı.

Öğrencilerimizin eğlenerek ve yaparak yaşayarak öğrendiği bol aktiviteli bir gezi düzenlenmiş oldu.Gezinin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan değerli öğretmenlerimiz Faruk ÇETİN, Elmas YAZICI,İsmail DELİCE, Ertuğrul ÖZAR ve Sevgi ÇINAR'a, katılımlarından dolayı sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

Destek Grubu Öğrencilerimizin yıl boyunca yaptıkları bazı etkinlik ve aldıkları proje görevlerini sundukları BİLİM SERGİSİ 12 Haziran Çarşamba günü Bilim Sanat Merkezi sergi salonunda gerçekleşti.

Tem

Bilsem Yıl Sonu Şenlikleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Fatih ALTAN ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Muharrem ÇİFCİBAŞI'nın açılışları ile gerçekleşti.

May

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali Ankara'da gerçekleşti.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Irmak ŞARAHMAN Bilim İnsanı Teşvik Ödülü alarak Bilim İnsanı olma yolunda önemli ve değerli bir adım attı.

Öğrencimizi gönülden tebrik eder,başarılar dileriz.

Bu yolculukta ona eşlik eden,emek veren Değerli Danışman öğretmeni Cüneyt AKYOL'a her zaman desteklerini sürdüren öğrencimizin kıymetli ailesine teşekkür ederiz.

May

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, eğitimde yeni yaklaşımları incelemek amacıyla Erasmus + KA122 projesi kapsamında proje koordinatörü H.Duygu SÖZEN eşliğinde 6 kişilik bir ekiple 19-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan Stucom eğitim merkezinin misafiri oldu. Bu bağlamda "Flipped Classrom" (Ters Yüz Edilmiş) eğitim sistemi hakkında detaylı bilgi edinildi. Proje kapsamında ilerleyen dönemde kurum öğretmenleri ve  sekiz öğrenciyle birlikte Avusturya'nın Viyana şehrinde eğitime devam edilecektir.  Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Ahmet DOĞAN,   2024-2025 Eğitim öğretim yılından itibarende  Flipped Classrom eğitim sistemi dahil olmak üzere dünyada uygulanan yeni eğitim metotlarının kurumlarında daha yoğun bir şekilde uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

May

Öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandırmak, gelecek planlamaları ve meslek seçimlerine katkı sağlayabilmek adına bu sene 2 farklı gezi düzenledik. Öğrencilerimiz Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarında üretim teknik ve yöntemlerini yerinde görme fırsatı elde ettiler. Ayrıca üretim hattındaki mühendislerden bilgi alarak merak ettikleri soruları sorma şansı buldular.

May

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Eğitimde İyi Örnekler Yarışması Final Sergisi bugün gerçekleştirildi.

"Ailemle Psikoeğitimde" konulu çalışmalarıyla Final Sergisi'ne katılan öğretmenlerimiz Sevgi ÇINAR ve İsmail DELİCE' yi tebrik ederiz.

May

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi olarak dört oyunla Niğde Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasına katıldık. Turnuva sonucunda Ali Eymen İLHAN  Equilibrio oyununda İL BİRİNCİSİ,  Asya Ayşen EROL Pentago alanında İL ÜÇÜNCÜSÜ  olurken Su Doğa UMUT ve Sarp KAYA gruplardan çıkarak finallere yükselme başarısı gösterdiler.

Öğrencilerimiz ödüllerini Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Fatih ALTAN' dan teslim aldı.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri Faruk ÇETİN'i  kutlarız.

May

Bilim Söyleşileri devam ediyor.

Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen Bilim Söyleşileri'nin 5. si gerçekleşti.

May

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından düzenlenen HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackhathonu yarışmasında tek lise takımı olarak bizde vardık. Yapay Zeka destekli Akıllı Şehirler teması ile 24 saat boyunca süren çalışma ile Gezdir adlı yazılımlarını hazırladılar. Geliştirdikleri uygulama jüri özel ödülüne layık görülerek büyük bir başarı kazanan Ahmet Kağan Oflaz, Emir Akyol, Osman Kaan Öztekin ve danışman öğretmenleri Mehmet Özel'i kutlar başarılarının devamını dileriz.

May

"Kayseri Bölge Sergisi'nden Büyük Başarılarla Dönüyoruz" Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi olarak, 18. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Kayseri Bölge Finali'nde "5 Proje" ile yer aldık ve derecelerle kıymetli projelerimizi taçlandırdık.

Nis

Niğde Akşemseddin Bilsem olarak TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Biyoloji alanında 2, Teknolojik Tasarım alanında 2 ve Kimya alanında 1 proje olmak üzere toplam 5 Projemiz Bölge Finaline katılım daveti almıştır.

Emeği geçen danışman öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Mrt

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi olarak her ay düzenli gerçekleştirdiğimiz Bilim Söyleşileri'nin bu ayki konusu "Çevre ve İklim Değişikliği" oldu.

Mrt

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semirhan GÖKÇE, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğretmen adayları ile kurumumuzu ziyaret ettiler.

Matematik öğretmenimiz Dr. Gülşah SALTIK AYHANÖZ ile birlikte merkezimiz ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Mrt

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın.

Mehmet Akif ERSOY