T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM Hakkında Temel Bilgiler

 

BİLSEM Hakkında Temel Bilgiler

İlköğretim ve bir dereceye kadar ortaöğretim programları öncelikle çoğunluğun bulunduğu ortam ve çevresinde yetenekleri bulunan çocukların gereksinimlerine göre düzenlenmiştir. Bu durum Üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin tümünü kullanmadan başarılı olmalarını sağlamakta, sonuçta programa ilgisiz kalmakta, gizil gücünün büyük bir bölümünü öğrenim yerine başka alanlara kaydırabilmektedir.

Normal eğitimden yararlanamayan veya kısmen yararlanabilen çocuklar için bu alanda yetiştirilmiş özel eğitimciler tarafından özel araç , gereç ve programlar kullanılarak gerçekleştirilen bir eğitimdir.

Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim çağındaki "Üstün Yetenekli" öğrencilerin; yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan bağımsız özel eğitim kurumudur.

Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarına devam eden "Üstün Yetenekli" öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından "Üstün Yetenekli" olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermek.

 

Hedef kitlesindeki "Üstün Yetenekli" öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarının ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2014 - Güncelleme: 02.01.2020 17:54 - Görüntülenme: 1337
  Beğen | 0  kişi beğendi