BİLSEM Eğitim Programları

UYUM EĞİTİMİ

Merkezi, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanımaları dışında, öğrencinin kişisel ve psikolojik durumu hakkında bilgi toplayabilmek, kendilerine güvenlerinin gelişmesini sağlayabilmek, etkili konuşma ve dinleme kurallarını benimsetebilmek, takım ruhu kazandırmak, iletişim becerilerini bilen ve uygulayan bireyler olarak yetişmelerini sağlayabilmek amaçlı alanlarda eğitim programı uygulanır.

DESTEK EĞİTİMİ

Geldiği yetenek alanı ve diğer zeka alanlarında kendine özgü yapıda gelişmesine fırsat tanınması yoluyla sağlıklı proje üretimini gerçekleştirebilmeleri için bilimsel çalışma disiplininin oluşturulması, eleştirel düşünebilen, soru sorabilen, problem çözebilen, muhakeme gücü gelişmiş bireyler olmaları, başkaları ile sağlıklı iletişime girebilmeleri, öğrenmeyi öğrenen ve kendi öğrenmesinden sorumlu olan, çağın getirdiği yenilikleri bilen ve uygulayan bireyler olarak topluma kazandırılmaları, bilimsel çalışma ve problem çözme yöntemlerini kullanarak sorunlara farklı yaklaşma ve çözümler bulma becerilerini geliştirmeleri amaçlı programdır.

Destek Eğitimi Programı aşağıdaki alt başlık dönemlerde sürdürülmektedir.

İletişim Becerileri

Bilimsel Çalışma Yöntemleri

Problem Çözme Teknikleri

Grupla Çalışma Teknikleri

Araştırma Teknikleri

Öğrenme Yöntemleri

Sosyal Etkinlikler

Bilişim

BİREYSEL YETENEKLERİ FARKETTİRME

Sahip oldukları yeteneklerinin, akademik bilgilere dayalı olarak yaratıcılıklarını öne çıkaran ve bireysel farklılıklara cevap veren programların hazırlanıp uygulanması yoluyla fark ettirilmesi; onların nasıl ve hangi yolla en iyi öğrendiklerinin tespit edilmesi ve tespit edilen bireysel farklılıkları doğrultusunda gelecekte en mutlu ve en yeterli olabilecekleri alan veya alanlara yönlendirilmeleri amaçlı programdır.

ÜSTÜN YETENEKLERİ GELİŞTİRİCİ PROGRAM

Öğrencilerin disiplinler ve disiplinler arası ilişkiler dikkate alınarak herhangi bir disiplinde derinlemesine veya ileri düzeyde bilgi, beceri, tutum ve davranış kazandırmak yoluyla yeteneklerini en üst düzeyde kullanabilmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

PROJE DÖNEMİ

Merkeze alınan öğrencilerin bireysel yetenekleri belirlenip kapasiteleri geliştirildikten sonra, bulunduğu yakın çevrenin gereksinimlerine, endüstrinin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde veya gerçek yaşamla ilgili sorun çözmeye yada herhangi bir gereksinimle ilgili proje üretme ve geliştirme amaçlı dönemdir.

Yayın: 07.04.2014 - Güncelleme: 02.01.2020 17:54 - Görüntülenme: 1245